Curs de inițiere în jocul de șah

„Șahul  nu este numai cel mai admirabil și știintific, dar și cel mai moral dintre amuzamente” – Paul Charles Morphy

Image

  Jocul și joaca sunt elemente specifice copilăriei, prin care copiii descoperă și se adaptează lumii înconjurătoare. Ca activitate complementară, jocul are funcția de antrenare psihologică sau de preambul al activităților de muncă propriu-zise, respectiv exersarea de strategii, antrenamentul pentru activitate, adaptarea la dificultăți. Prin intermediul jocului copilul devine interesat și este implicat în activitățile ce se desfașoară; învață cu plăcere din propria experiență și de grup atunci când acestea capătă forma unor întreceri, dovedindu-se un mijloc eficient de activizare a întregului colectiv, dezvoltând spiritul de echipă și munca organizată.

Spre deosebire de alte jocuri, șahul are o complexitate deosebită, fiind considerat un joc al înțelepciunii, o cale spre cunoașterea de sine. El nu este un joc specific copilăriei, putând fi practicat la orice vârsta, contribuind la menținerea tonusului cerebral. Învățat la o vârstă  fragedă, șahul are o putere formativă extraordinară, cultivând în cel mai înalt grad memoria, inteligența, imaginația și spiritul competițional.

Practicând jocul de șah, copilul intră în contact cu noțiuni care-i vor fi de folos pe parcursul anilor următori: strategie, ofensivă, defensivă, planificare, sacrifiu, capturare, competiție, rivalitate, anticipare, amenințare, autocontrol, raționament etc. La acest curs copilul își va antrena o serie de abilități și va învăța:

 • să analizeze și  să se autoanalizeze;
 • să urmăreasca un obiectiv;
 • să realizeze legături, combinații, strategii;
 • să găsească soluția cea mai bună;
 • să ia decizii;
 • să prevadă consecințele unei acțiuni;
 • să-și stăpânească emoțiile;
 • să-și dezvolte creativitatea, originalitatea, imaginația;
 • să aibă rabdare,
 • să-și dezvolte spiritul competitiv;
 • să studieze comportamentul adversarului, să intuiască slăbiciunile acestuia;
 • să iasă din impas;
 • să-și asume responsabilități, fiind singurul responsabil de reușită sau eșec;
 • să-și respecte adversarul;
 • să prindă încredere în forțele proprii.

Fiecare curs va cuprinde o lecție nouă, urmată de rezolvarea de diagrame, testarea cunoștintelor și jocul propriu-zis. Toate acestea se vor desfășura cu materiale (tabla didactică de prezentare, teste, diagrame, fișe educative, cărți) care-i vor antrena și le va menține curiozitatea copiilor, dornici să afle la fiecare lecție lucruri noi.

,,N-avem cuvinte destule ca să îndemn pe părinți și pe dascăli să îndrume preocupările elevilor spre șah” – Mihail Sadoveanu

Pentru informații suplimentare si înscrieri, vă rugăm să ne contactati la numărul 0724.527.838 sau pe email office@proerudio.ro

Advertisements

About Pro Erudio

"Pro Erudio" School of English organizează cursuri de limbă engleză pentru copii de toate varstele si nivelurile de cunostinte, precum si cursuri de pregatire pentru examenele nationale (admitere clasa a V-a si a IX-a, Bacalaureat) si internationale (examene Cambridge, IELTS, TOEFL). Vă propunem cursuri antrenante de limba engleză în grupe formate din maxim 6 participanți pentru a eficientiza procesul de învățare. Cu sprijinul partenerilor nostri European Examinations Centre suntem centru de examinare pentru examenele Cambridge, iar prin parteneriatul cu Study Abroad Advising Centre sprijinim tinerii care doresc sa-si continue studiile in strainatate. Începând de anul acesta, vă oferim o gamă larga de cursuri in timpul saptamanii si chiar in weekend: cursuri de limba germana, cursuri de limba spaniola, cursuri de limba franceza, cursuri de dezvoltare personală prin teatru, cursuri de initiere in jocul de sah, ateliere de creatie etc. Pentru oferta completa de cursuri, va invitam sa vizitați site-ul nostru www.proerudio.ro.
This entry was posted in Courses and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s