HEAD FOR TOEFL

Informatii generale despre testul TOEFL iBT®

Testul TOEFL iBT® (Test of English as a Foreign Language – Internet Based Testing) se administreaza prin intermediul Internetului si este o etapa importanta in calatoria ta catre o universitate dintr-o tara in care se vorbeste limba engleza. Testul este conceput si administrat de o organizatie educationala non-profit din Princeton, SUA, cu numele complet Educational Testing Service (ETS). Testul TOEFL iBT® masoara capacitatea candidatilor de a folosi si intelege limba engleza la nivel universitar si evalueaza cat de bine acestia pot combina abilitatile de ascultare, citire, vorbire si scriere pentru a indeplini sarcini de lucru la nivel academic. Scorurile testelor TOEFL sunt valabile 2 ani.

uci+casa 255_1

Testul TOEFL are mai multe date de testare (mai mult de 50 pe an) si mai multe centre de testare ( 4.500 in 165 de tari) decat orice alt test de limba engleza din lume. Poti sa dai acest test de oricate ori doresti, insa de fiecare data trebuie sa achiti o taxa care in Romania este in general de 200 de dolari americani, dar poate varia intre 165 si 225.

Testul TOEFL dureaza cam patru ore si evalueaza toate competentele de baza, asa cum se poate observa si in tabelul de mai jos:

Proba Descrierea Durata aproximativa
Intelegerea textului scris 4 pasaje, fiecare continand 12-14 intrebari 80 minute
Intelegerea textului audiat 6 pasaje, fiecare continand 5-6 intrebari 50 minute
Pauza 10 minute
Exprimare verbala 6 sarcini de lucru 20 minute
Exprimare scrisa 2 sarcini de lucru 50 minute

Scorul la testul TOEFL iBT se incadreaza pe o scara de la 0 la 120 de puncte.
• Fiecare dintre cele patru sectiuni primeste un punctaj calculat din 30 de puncte, astfel scorul final este suma tuturor celor patru probe.
Scorul minim pentru a fi admis la o universitate in strainatate variaza in functie de cerintele exprese ale universitatii de la 61 la 100, insa cel mai adesea un scor de peste 80 este considerat acceptabil de majoritatea universitatilor. Facultatile tehnice cer de obicei cu 10 puncte mai putin decat cele umaniste.

Cine are nevoie de testul TOEFL iBT®

Mai mult de 27 de milioane de oameni din intreaga lume sustin acest test anual pentru a-si certifica cunostintele de limba engleza. Motivele pentru care opteaza sa dea acest examen sunt diverse:pentru a studia in strainatate (studii universitare sau postuniversitare, burse Erasmus), pentru a lucra in strainatate (conditie necesara pentru obtinerea viselor si a permiselor de munca), pentru a-si echivala proba de competente lingvistice de la Bacalaureat (scorul minim acceptat este 65) sau chiar pentru a-si evalua progresul in invatarea limbii engleza.

Mai mult de 8.500 de colegii, agentii si alte institutii din peste 130 de tari accepta scorurile TOEFL. Pentru mai multe informatii despre unde puteti folosi certificatele TOEFL si cu ce scoruri, va invitam sa accesati linkul http://www.ets.org/toefl/ibt/about/who_accepts_scores

Corelarea scorurilor obtinute la IELTS cu cele obtinute la TOEFL

CEFR IELTS TOEFL
C2 9 118-120
C2 8.5 115-117
C1 8 110-114
C1 7.5 102-109
B2 7 94-101
B2 6.5 79-93
B1 6 60-78
B1 5.5 46-59
A2 5 35-45
A2 4.5 32-34
A1 0-4 0-31

Cum te putem ajuta sa promovezi testului TOEFL cu scorul de care ai nevoie

• Iti explicam cu rabdare diferentele dintre cele doua examene “la moda” fiindca de cele mai multe ori universitatile le accepta pe amandoua si ramane la latitudinea ta pe care dintre ele il alegi. Noi te ajutam sa iei decizia avantajoasa pentru tine.
• Te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul de engleza fiindca cerinta de baza atunci cand te sustii un astfel de examen este sa ai cunostintele necesare.
• Te antrenam pe formatul de examen si iti aratam strategii de abordare pentru fiecare proba astfel incat efortul depus pentru rezolvarea sarcinilor de lucru sa fie minim, iar eficienta maxima.
• Te ajutam sa inveti sa-ti dozezi timpul fiindca managementul timpului in cadrul unui examen poate face diferenta intre succes si esec.
• Te antrenam sa rezisti la efort. Acest test se intinde pe aproximativ 4 ore, ceea ce inseamna ca trebuie sa ramai concentrat la maxim un timp indelungat. Stim ca nu e usor.
• Iti recomandam materiale de pregatire online pentru studiu individual, iar la curs folosim materiale moderne si eficiente care te provoaca sa te autodepasesti.
• Te punem in legatura cu tineri care au reusit pentru a invata din experienta lor.

Suntem alaturi de tine de la inceput pana la sfarsit:

• inainte de inscrierea la examen organizam un “mock exam” complet gratuit la sediul nostru
• redactam Rapoarte de evaluare pentru ca tu sa stii exact unde te situezi si cum se desfasoara fiecare proba
• te ajutam sa te inscrii la examen
• iti oferim gratuit o ora de consiliere psihologica la inscrierea la examen si inca una in prag de examen pentru ca tu sa fii pregatit si emotional

Cui se recomanda acest tip de examen

• Celor care au un scris de mana putin ligibil intrucat tot testul se da pe calculator
• Celor emotivi fiindca chiar si proba de speaking se da in fata calculatorului
• Celor care nu au un talent deosebit la redactare fiindca singurul tip de text care se cere este eseul de opinie sau un paragraf in care sa-ti expui pozitia fata de cele ascultate/citit
• Celor care se simt confortabil sa vorbeasca singuri si rapid intr-un microfon pentru a-si argumenta un punct de vedere
• Celor care simt ca au usurinta in a transfera, corela, interpreta si reactiona la informatii primite prin diverse canale de comunicare
• Celor care au nevoie sa ia notite in timp ce audiaza un fragment
• Celor care citesc repede (textele de la reading la TOEFL sunt mai lungi decat la celelalte examene)
• Celor care pot sa inteleaga diferite accente fara a depune un efort suplimentar

Detalii organizatorice

Durata unei sedinte: 120 minute
Frecventa: o sedinta/ saptamana
Pret: 50 lei/sedinta

Important!

• Abonamentul lunar se calculeaza prin inmultirea numarului maxim de ore din luna cu pretul pe ora.
• Taxa se achita pana pe data de 15 a fiecarei luni pentru luna in curs la secretariatul scolii sau prin virament bancar.
• Toate materiale folosite in timpul cursului (mai putin manualele care se vor achita separat la semnarea Contractului) intra in taxa de curs.

Advertisements

About Pro Erudio

"Pro Erudio" School of English organizează cursuri de limbă engleză pentru copii de toate varstele si nivelurile de cunostinte, precum si cursuri de pregatire pentru examenele nationale (admitere clasa a V-a si a IX-a, Bacalaureat) si internationale (examene Cambridge, IELTS, TOEFL). Vă propunem cursuri antrenante de limba engleză în grupe formate din maxim 6 participanți pentru a eficientiza procesul de învățare. Cu sprijinul partenerilor nostri European Examinations Centre suntem centru de examinare pentru examenele Cambridge, iar prin parteneriatul cu Study Abroad Advising Centre sprijinim tinerii care doresc sa-si continue studiile in strainatate. Începând de anul acesta, vă oferim o gamă larga de cursuri in timpul saptamanii si chiar in weekend: cursuri de limba germana, cursuri de limba spaniola, cursuri de limba franceza, cursuri de dezvoltare personală prin teatru, cursuri de initiere in jocul de sah, ateliere de creatie etc. Pentru oferta completa de cursuri, va invitam sa vizitați site-ul nostru www.proerudio.ro.
This entry was posted in Courses and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s