HEAD FOR IELTS

Informatii generale despre testul IELTS

Testul IELTS /ˈaɪ.ɛlts/ sau International English Language Testing System este un test standardizat international pentru a evalua competentele lingvistice de limba engleza. Este organizat de University of Cambridge ESOL Examinations, Consiliul Britanic si IDP Education.

Image

Exista doua versiuni ale acestui test:
Modulul Academic, care se adreseaza celor care vor sa se inscrie la universitati sau alte institutii de invatamant superior sau personalului medical care doreste sa studieze sau sa profeseze intr-o tara in care se vorbeste limba engleza
Modulul General Training, care se adreseaza celor ce doresc sa imigreze sau sa munceasca in spatiul in care se foloseste limba engleza ca limba de formare

Durata testului este de aproximativ 2 ore și 45 de minute pentru probele de ascultare, citire și scriere, probe care de obicei se administreaza una dupa cealalta fara pauza intre ele. Proba de vorbire este de obicei programata in alta zi si dureaza 11-15 minute.

Scorurile obtinute la testul IELTS sunt dispuse pe benzi de la 9 la 0, astfel nu exista “picati”, ci doar scoruri nesatisfacatoare. Scorurile cerute in general de universitati se situeaza intre 6, cel mai slab, si 8.5, cel mai ridicat. Scorul obtinut la testul IELTS este valabil doi ani, iar taxa de examen care trebuie achitata inainte de sustinerea examenului este anul acesta de 750 de lei.

Pentru a va face o idee despre ce inseamna aceste scoruri, va invitam sa analizati tabelul de mai jos care compara scorurile obtinute la testul IELTS cu cele obtinute la TOEFL si nivelul corespunzator din Cadrul Comun European de Referinta pentru Limbile Straine.

CEFR IELTS TOEFL
C2 9 118-120
C2 8.5 115-117
C1 8 110-114
C1 7.5 102-109
B2 7 94-101
B2 6.5 79-93
B1 6 60-78
B1 5.5 46-59
A2 5 35-45
A2 4.5 32-34
A1 0-4 0-31

Cum te putem ajuta sa obtii la testul IELTS scorul de care ai nevoie

• Iti explicam cu rabdare diferentele dintre cele doua examene “la moda” IELTS si TOEFL fiindca de cele mai multe ori universitatile le accepta pe amandoua si ramane la latitudinea ta pe care dintre ele il alegi. Noi te ajutam sa iei decizia avantajoasa pentru tine.
• Te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul de engleza fiindca cerinta de baza atunci cand te sustii un astfel de examen este sa ai cunostintele necesare.
• Te antrenam pe formatul de examen si iti aratam strategii de abordare pentru fiecare proba, astfel incat efortul depus pentru rezolvarea sarcinilor de lucru sa fie minim, iar eficienta maxima.
• Te ajutam sa inveti sa-ti dozezi timpul fiindca managementul timpului in cadrul unui examen poate face diferenta intre succes si esec.
• Te ajutam sa intelegi ca stresul trebuie sa lucreze pentu tine si nu impotriva ta. Stresul ofera o motivatie suplimentara pentru studiu, iar organizarea materialului de lucru si abordarea metodica te vor face sa faci fata presiunii.
• Iti recomandam materiale de pregatire online pentru studiu individual, iar la curs folosim materiale moderne si eficiente care te provoaca sa te autodepasesti.
• Te punem in legatura cu tineri care au reusit pentru a invata din experienta lor.

Suntem alaturi de tine de la inceput pana la sfarsit:

• inainte de inscrierea la examen organizam un “mock exam” complet gratuit la sediul nostru pentru ca tu sa stii cum se desfasoara fiecare proba.
• redactam Rapoarte de evaluare pentru a identifica puncte tari si slab. Astfel, vom stii unde trebuie sa insistam.
• te ajutam sa te inscrii la examen.
• iti oferim gratuit o ora de consiliere psihologica la inscrierea la examen si inca una in prag de examen pentru ca tu sa fii pregatit si emotional.

Cui se recomanda acest tip de examen

• Candidatilor care se simt bine in fata fisei de examen cu un creion in mana fiindca acest test nu exista decat in varianta “paper-based”.
• Candidatilor “centrati pe interlocutor” fiindca proba de speaking este o proba one-to-one cu evaluatorul, deci acest profil de candidat este avantajat de interactiune directa si posibilitatea de a folosi gesturi si mimica pentru a convinge interlocutorul de justetea propriilor convingeri.
• Celor care au usurinta in a interpreta tabele, grafice, diagrame, cifre in general fiindca prima proba de la writing iti cere sa interpretezi asemenea date.
• Celor care la proba de listening au nevoie sa vada intrebarile inainte de a asculta fragmentul.
• Tinerilor cu varsta peste 16 ani.

Detalii organizatorice

Durata unei sedinte: 120 minute
Frecventa: o sedinta/ saptamana
Pret: 50 lei/sedinta

Important!

• Abonamentul lunar se calculeaza prin inmultirea numarului maxim de ore din luna cu pretul pe ora.
• Taxa se achita pana pe data de 15 a fiecarei luni pentru luna in curs la secretariatul scolii sau prin virament bancar.
• Toate materiale folosite in timpul cursului (mai putin manualele care se vor achita separat la inscriere) intra in taxa de curs.

Advertisements

About Pro Erudio

"Pro Erudio" School of English organizează cursuri de limbă engleză pentru copii de toate varstele si nivelurile de cunostinte, precum si cursuri de pregatire pentru examenele nationale (admitere clasa a V-a si a IX-a, Bacalaureat) si internationale (examene Cambridge, IELTS, TOEFL). Vă propunem cursuri antrenante de limba engleză în grupe formate din maxim 6 participanți pentru a eficientiza procesul de învățare. Cu sprijinul partenerilor nostri European Examinations Centre suntem centru de examinare pentru examenele Cambridge, iar prin parteneriatul cu Study Abroad Advising Centre sprijinim tinerii care doresc sa-si continue studiile in strainatate. Începând de anul acesta, vă oferim o gamă larga de cursuri in timpul saptamanii si chiar in weekend: cursuri de limba germana, cursuri de limba spaniola, cursuri de limba franceza, cursuri de dezvoltare personală prin teatru, cursuri de initiere in jocul de sah, ateliere de creatie etc. Pentru oferta completa de cursuri, va invitam sa vizitați site-ul nostru www.proerudio.ro.
This entry was posted in Courses and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s